top of page
Writer's pictureOfer Oringher

10 דקות שיכולות להציל לך את הטאלנטים בארגון | על הספר: Help Them Grow or Watch Them Go"

לאורך כל קריאת הספר, לא הפסקתי לחשוב – הלוואי שכל מנהל שאפגוש במהלך הקריירה יקרא את הספר החשוב הזה. הספר מציג את חשיבות תפקידו של המנהל בסיוע לעובד לקחת אחריות על הקריירה שלו, ומדגיש את חשיבות ניהול שיחות קריירה - גם כשהן מאתגרות עבור המנהל עצמו.


לרוב, כעובדים שכירים, אנחנו נוטים להתמקד ב"כאן ועכשיו", במשימות החשובות והדחופות. אולם הצמיחה בקריירה, כמו בחיים בכלל, טמונה ביכולת לפנות זמן ולתת דגש לדברים החשובים שאינם בהכרח דחופים - ובדיוק שם נמצאות שיחות הקריירה וההתפתחות האישית. בקטגורייה של ה-"חשוב ולא דחוף" נמצאות שיחות האסטרטגיה שיובילו לקפיצת המדרגה המשמעותית הבאה שלכם.


הספר מיועד למנהלים של אנשים בארגונים מכל הגדלים, ומחדד את חשיבות שיחות הקריירה הן עבור העובד והן עבור המנהל. הוא מדגים כיצד העיסוק בפיתוח הקריירה של העובד נמצא במעגל ההשפעה של המנהל, וכמה הוא קריטי להשגת המטרות העסקיות. אסור לשכוח שגם מהעובד מצופה להיות מעורב ולשים את הנושא החשוב הזה על השולחן בשיחות השונות עם המנהל.

נקודות מפתח מהספר:

  1. המשימה העיקרית היא פשוט לדבר על זה. כמנהל, צריך למצוא את הזמן, אבל המשימה עצמה פשוטה יחסית - לא לכתוב תוכניות מורכבות, אלא פשוט לנהל דיאלוג פתוח.

  2. שילוב בשגרה: אין צורך לחכות לשיחות הערכה רבעוניות או שנתיות. גם 10 דקות בתוך כל פגישת עדכון דו-שבועית יכולות להספיק.

  3. מיקוד בעובד: הדיאלוג צריך להיות מוטה לטובת העובד, כשתפקיד המנהל הוא בעיקר לשאול את השאלות הנכונות שיעודדו חשיבה על כיווני התפתחות עתידיים.


חשוב לזכור:

  • "חוכמת הבדיעבד": זיהוי מה עבד טוב ומה העובד אוהב לעשות בכדי לסמן מה הן המטרות הבאות.

  • "ראיית הנולד": המנהל, המכיר את צרכי הארגון, יכול לזהות הזדמנויות עבור העובד ולספק משוב בזמן אמת.

  • "תובנה" שיכולה לבוא לידיד ביטוי גם על ידי גמישות מחשבתית: על העובד להיות פתוח לאימוץ יכולות חדשות כדי להתאים את עצמו לעולם העבודה המשתנה.

לסיום:

התפתחות בקריירה בעולם הדינמי של היום אינה חייבת להיות רק "למעלה וקדימה". לעתים, מעבר אופקי או שינוי תחום יכולים להיות צעד נכון. כפי שנכתב בספר: "Onward and upward had been replaced by forward and towards".

העולם עובר למשרות המבוססות על יכולות יותר מאשר על תארים. למשל, איש מכירות עם יכולות בין-אישיות חזקות עשוי למצוא את דרכו לתפקידי משאבי אנוש או תפקידים אחרים הדורשים מיומנויות דומות.

העובד שלכם רוצה להרגיש שהוא נראה. גם אם אין לו שאיפות להיות המנכ"ל הבא, הוא רוצה לדעת שאכפת לכם ממנו ומהתפתחותו, במקום שבו הוא מבלה את רוב שעות היום שלו. לשיחות הקריירה, מנהלים יקרים, אין (עדיין) פתרון בדמות AI . נדרשות יכולות בין-אישיות והרבה תשומת לב. *מה עשיתי עם AI שכתבתי את הבלוג הזה: 1. שאלתי את "קלוד":אילו נקודות מרכזיות של הספר פיספסתי. 2. עריכה, בדגש על לשונית. 3. חשיבה משותפת על כותרת לבלוג

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page